رد شدن به محتوای اصلی

 



Till stöd för  iranska politiska fångar  och  Soheil Arabi

 

3  oktober har förklarats som den internationella dagen till stöd för  Soheil Arabi .Han har tagits till fånga p g av sina politiska åsikter.  Namngivningen till dagen har gjorts  av organisationerna, ex muslim och  republikanerna sekularister.

 

Soheil Arabi är en bloggare och fotograf som har suttit i fängelse sedan  2014  trots att han fått sin dom  väcks han ärende på nytt  och trots att han har betjänat fängelsestraffer fortsätter regimen att hålla honom i förvar. 

 

Hans brott är att han har kritiserat den reaktionära religiösa regimen i Iran. 

 Arabi har alltid varit en röst mot diktaturer som råder över Iran, oavsett om han är fängslad eller befinner sig utanför fängelse murarna 

 

Sohil Arabi är redan en symbol för motståndet mot regimen i Iran  , han är en röst för oss alla, för de som tystats ner,  för de som avrättades. 

 

 

Soheil fick dödsdom eftersom hans synd var  att "förolämpa islamiska helgedomar" men tack vare  folkligt och internationellt stöd har domen inte verkställts än.

 

 Det är klart att  ett ännu  bredare stöd för  Soheil Arabi  pressar regimen I Iran  för att släppa Soheil Arabi efter år av fängelse och frihetsberövande.

 

Den tredje oktober, håller vi  sammankomster och protestmöten överallt  för att kräva  hans omedelbara  frigivning  och alla andra  politiska och ideologiska fångar frigivning i Iran.

 

Befria politiska fångarna i Iran 

 

Internationella kommittén mot avrättningar