ددر معرفی کمیته بین المللی علیه اعدام
کمیته بین المللی علیه اعدام با هدف متوقف کردن اعدامها در ایران و حذف این مجازات ضد انسانی از قوانین کشوری در سال ۲۰۰۴ به همت مینا احدی تشکیل شد. این کمیته در طول مدت فعالیتش توانسته به یکی از سازمانهای معروف و معتبر در مقابله با اعدام تبدیل شود. در طول سالهای گذشته کمیته بین المللی علیه اعدام یاران و فعالین زیادی در ایران و نقاط مختلف دنیا داشته است و توانسته است کمپین های بزرگ جهانی در دفاع از جان محکومین اعدام در ایران سازماندهی کند.
برخی از مهمترین این کمپین ها بدین قرار است: کمپین دفاع از چهار زن محکوم به اعدام افسانه نوروزی کبرا رحمانپور، شهلا جاهد، فاطمه حقیقت پژوه، کمپین های دفاع از نازنین فاتحی و نوجوانان محکوم به اعدام، کمپین دفاع از احسان فتاحیان و فرزاد کمانگر، کمپین بزرگ دفاع از ریحانه جباری، کمپین دفاع از زانیارو لقمان مرادی و رامین حسین پناهی، کمپین دفاع از سینا دهقان و سهیل عربی و بی خدایان و منتقدین به مذهب، کمپین دفاع از معترضین سالهای ۹۶، ۹۷ و ۹۸ درایران و همچنین کمپین های دیگر برای دفاع از جان دهها نفر از فعالین سیاسی محکوم به اعدام.
کمیته بین المللی علیه اعدام سعی میکند با ارتباط با داخل زندان و مصاحبه با محکومین به اعدام به آنها چهره بدهد و از نزدیک پرونده ها را پیگیری کرده و در دنیا توجه و سمپاتی به این مبارزه مهم علیه اعدام جلب کند. کمیته علیه اعدام یک سازمان محبوب بوده واز سوی صدها محکوم به اعدام در زندانهای ایران و همچنین خانواده های آنها مورد اعتماد میباشد. این کمیته در سراسر جهان فعالین و چهره هایی دارد که با سازمان دادن میتینگ و اعتراض، با رساندن صدای محکومین به اعدام به گوش جهانیان و با انجام مصاحبه با رسانه ها تلاش میکند توجه ها را به اعدام در ایران جلب کند. این کمیته با دولتها و نهادهای بین المللی از جمله اتحادیه اروپا و سازمان ملل ارتباط دارد و سعی میکند با تحت فشار گذاشتن این نهادها، آنها را وادار به اعتراض علیه اعدامها در ایران کند.
کمیته بین المللی علیه اعدام، اعدام را قتل عمد دولتی می داند و خواهان لغو فوری مجازات اعدام است. جمهوری اسلامی از همان آغاز ازاعدام بعنوان یک حربه سیاسی برای مرعوب ساختن جامعه استفاده کرده است. ما خواهان این هستیم که اعدامها در ایران فورا متوقف شوند و همه احکام اعدام لغو گردند. ما معتقدیم اعمال هر گونه شکنجه و تعدی جسمی و روحی به محکومین به زندان باید اکیدا ممنوع باشد. در همان حال ما بر این باور داریم که راه مقابله با رشد بزهکاری در جامعه نه اعدام و جنایت بیشتر بلکه ساختن جامعه ایست که با برقرای رفاه و امکانات برابر شهروندان برای رشد و تعالی، زمینه های رشد بزهکاری را می خشکاند.
کمیته بین المللی علیه یک جمع مسئولین دارد که بطور منظم جلساتی را برای هدایت فعالیت خود برگزار می کند. در حال حاضر هرمز رها مسئول این کمیته و مینا احدی و حسن صالحی سخنگویان کمیته بین المللی علیه اعدام هستند.